Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post

de nadina73 in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 7892 vizualizari

 

La noi in Ardeal in unele locuri se zice "palanetz" sau cum se mai zice "coca" sau stiu eu cum se mai zice in unele zoneEste o reteta de post pe care bunica mea Dumnezeu s-o ierte ,o pregatea mereu in fiecare post.Se poate umple cu marmelada,varza calita................

 

INGREDIENTE

  • coca:
  • 500 g faina
  • 240 ml apa caldutza
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura.
  • 2 kg ceapa
  • 50 ml ulei
  • 3 cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • Decor:
  • pasta de tomate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post:

Se pregateste umplutura:

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei aproximatiov 20 minute dupa care se pune boia ,sare si piper si cartofii curati si taiati cubulete mici,mici Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40-50  minute

Coca:

Se pun toate ingrediantele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit (la fel de bine se poate pregati si fara masina de paine) Dupa ce coca a dospit se scoate se taie in 4 si se intind 4 foi cu sucitorul .

Se pune ceapa calita pe foaia intinsa se pune a doua foaie peste ea si se apapa cu furculita pe msrgini pt a face priza buna. Se inteapa din loc in loc coca ,se unge cu putina pasta de tomate , se da tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade. Se coace intr-o tava unsa cu putin ulei,vor rezulta 2 bucati de coca

PS:eu am uns abia cand am scos  coca din cuptor, nimic rau Se lasa la racit dupa care se taie si se serveste rece sau calda dupa preferinta

PS:la fel de bun e cu alta umplutura,gem sau varza calita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

epurasha2bb 1

20.11.2010, 16:52

5f! super!

Gurmanzii 1

21.11.2010, 21:20

mihaelar63 1

21.11.2010, 23:10

imi amintesc cu duiosie de palanetzele facute de bunica , vara- palanetze calde cu prune si lapte rece iar iarna de cele cu cartofi rantaliti

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de telina cu rosii si tapioca